FITNESS

Centrum voor (sport-) revalidatie en conditiebevordering onder begeleiding van NVFS Sportfysiotherapeut®

 

Medico Fit Fitness

 

Ons doel
Bevorderen van gezondheid en lichamelijke fitheid voor de deelnemers door middel van individuele en groepstraining- programma’s met revalidatie- en cardiofitness-apparatuur.

 

[columns]
[column width=”one-half”]

Apparaten/materiaal:
Er zijn twee groepen van moderne apparaten nl.:
De cardio-fitness apparaten en de musculaire/revalidatie apparaten.
Verder nog allerhande halters, coördinatie-, balans- en lenigheids-trainingsmiddelen.
Fitvibe: medische power plate.

[/column]
[column width=”one-half”]

Groepsindeling:
Afhankelijk van de gekozen doelstelling bestaat de mogelijkheid 1-2 of 3 x per week te oefenen en in te schrijven per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. Er wordt geoefend in beperkte groepen (8-10 personen) die qua leeftijd, conditieniveau en doelstelling zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd.

[/column]
[/columns]

 

Voor wie is Medico Fit Fitness bedoeld?

  • Al die mensen die begaan zijn en daadwerkelijk iets willen doen aan hun gezondheid en fitheidgevoel (jong en oud) in evenredigheid met hun mogelijkheden, beperkingen en doelstelling.
  • Individuele sporters als begeleiding bij hun trainingsprogramma voor, tijdens of na de wedstrijdperiode.
  • Als begeleiding bij herstel en revalidatie na (sport)blessure.
  • o.a. (sport)verenigingen, groepen als begeleiding bij hun fitheid- en conditietraining.
  • o.a. bedrijven, personeelsverenigingen als begeleiding bij hun bedrijfsfitnessprogramma ter bevordering/onderhouden van de gezondheid en fitheid van de werknemers.
  • Eventuele specifieke groepen (in overleg met arts, specialist) zoals bijvoorbeeld hartpatiënten, diabetici, cara, senioren, enz.
  • Of mensen die recreatief op een verantwoorde manier bezig willen zijn met hun gezondheid en fitheidgevoel.

Screeningsprocedure

Iedere deelnemer krijgt een PARQ-(Physical activity readiness questionnaire) vragenlijst, waaruit geschiktheid moet blijken voor deelname. Aansluitend krijgt iedere deelnemer een vragenlijst met betrekking tot zijn/haar sportmedische anamnese en leefstijl. Daaruit volgt een screening op basis van A.C.S.M. (American College of Sports Medicine) richtlijnen ter beoordeling van de C.A.D. (Coronaire ziekte bevorderende) risicofactoren of symptomen tijdens inspanningstesten en deelname in een oefenprogramma. Uit deze vragenlijst kan blijken dat een persoon, alvorens deel te mogen nemen aan een trainings- en oefenprogramma verwezen wordt naar zijn/haar huisarts, specialist en/of S.M.A. ter beoordeling van zijn/haar geschiktheid en/of door zijn/haar opgelegde beperkingen tot deelname aan eventuele speciale trainingsgroepen (hart-, diabetici-, carapatiënten; etc.), waarbij gaande weg de belasting langzaam wordt opgevoerd.

 

Metingen en testen

Tijdens de trainingen worden regelmatig waar nodig de vitale longcapaciteit, vetpercentage, bloeddruk, saturatie en eventuele krachttesten afgenomen.